Wat we doen

Alles begint bij contact en dialoog, Wij zijn enthousiast en overtuigd dat dit gaat bijdragen aan meer dialoog en dat is waarnaar we op zoek zijn. Waarom we het doen? Dat is simpel. Om het centrum van Dongen mooier, fijner en beter te maken. Tijden veranderen snel en het centrum moet blijven passen bij de behoeften die we samen hebben.

Wat we doen?

Wij zijn in contact met jou

We luisteren goed naar adviezen, zorgen en ideeën. Een nieuwe website en een splinternieuwe Facebook pagina geven jullie in elk geval de mogelijkheid om in contact te komen. Dus heb je een vraag, houd iets je bezig, voel je vrij om ons het hemd van het lijf te vragen, wij doen ons best jou snel op weg te helpen.

We zijn in contact met de gemeente en andere belangenorganisaties

Hier zijn we regelmatig te vinden, we zijn nieuwsgierig bij nieuwe plannen. Zijn hiervoor informatieavonden? Wij zijn er bij, zodat we vroeg weten wat er speelt! Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

We bouwen bruggen tussen inwoners en gemeente

We zijn kritisch en dagen de gemeente uit om nog eens verder te denken, als wij dat nodig vinden. Ook stellen we inwoners vragen om zo goed mogelijk te weten wat er écht speelt. Op onze contactpagina zie je hoe jij met ons in contact komt.

We bemiddelen bij problemen

Soms is het fijn als een onafhankelijke partij het gesprek begeleid, hoezeer we begrijpen dat hulp vragen lastig kan zijn, probeer het eens. Dit doen we bij wijk gerelateerde zaken die bijdragen aan de leefbaarheid.

We geven gevraagd (soms ook ongevraagd) adviezen

Dit doen we bijvoorbeeld over de bevordering van de leefbaarheid van het centrum van Dongen. We zijn kritisch en houden voet bij stuk, waarbij we niet altijd gelijk krijgen, maar het in gang zetten van kleine veranderingen is ook vooruitgang.

We bedenken samen met jou nieuwe initiatieven

Samen met buurtgenoten ontwikkelen we nieuwe initiatieven om het centrum te maken tot een fijne plek. Met deze initiatieven maken we het centrum mooier, prettiger of veiliger. Recente voorbeelden zijn het toevoegen van groen in het centrum en een initiatief voor eenzame ouderen.

We spitsen onze oren en ogen en onderhouden contacten

Dit doen we bij belangenorganisaties zodat we onze “ingang” hebben als dat nodig is.

We spreken dingen uit, we kaarten problemen aan

Wij geven niet snel op. We analyseren en werken toe naar oplossingen.

Inspireer jij ons?

Waarschijnlijk denk jij dat dit helemaal geen zin heeft om jezelf te laten horen … of denk je dat jouw idee te klein is of niet goed genoeg is om te delen? Terecht?
Nee, natuurlijk niet, maar we begrijpen we het wel.

Toch dagen we je uit om jouw dromen voor het centrum van Dongen te delen, wie weet worden deze werkelijkheid. Wil je een nieuwe speeltuin? Wil je meer groen in de wijk? Heb je een initiatief waarbij je mensen een warm hart toedraagt? Wij helpen je hierbij, deel dit via Facebook of neem contact op.

Leuke bijkomstigheid … we gaan dit delen op onze Facebook pagina en ook op onze website maken we plaats voor alles wat we samen bereiken.

We verbinden. Want dat is de kern.

Centrum Dongen Cammeleur